تأثیر گروه خونی در ابتلا به بیماری ویروسی-راهبرد معاصر
جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

تأثیر گروه خونی در ابتلا به بیماری ویروسی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد گروه خونی افراد می‌تواند احتمالاً ابتلای افراد به یک بیماری ویروسی به نام پارواویروس را پیش‌بینی کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۴ - ۰۴ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 25
کد خبر: ۱۶۵۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر نتایج مطالعه اخیر محققان موسسه کارولینسکا که با همکاری شرکت Octapharma انجام شد، نشان داده است افراد دارای گروه خونی عامل اِر هاش (D)(Rh blood group system) بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت پاروویروس (parvovirus infection) هستند.

بیماری پنجم، یک بیماری ویروسی ناشی از پاروویروس است که بیشتر در کودکان مدرسه‌ای دیده می‌شود و با لکه‌های قرمز روی گونه‌ها مشخص می‌شود و همین علائم می‌تواند به بازو‌ها و پا‌ها نیز سرایت کند و این در حالی است که بزرگسالان نیز می‌توانند به این ویروس آلوده شوند، اما در بسیاری از بیماران بزرگسال، علائمی دیده نمی‌شود.

در یک مطالعه جدید، محققان نشان دادند که خطر ابتلای افراد به این بیماری در صورتی که فرد دارای عامل اِر هاش (D) باشد، افزایش می‌یابد. علاوه بر نوع گروه خونی در سیستم گروه خونی AB۰، عامل اِر هاش رایج‌ترین نوع سیستم گروه خونی برای ابتلا به این بیماری است.

در این مطالعه بیش از ۱۶۰ هزار اهداکننده خون بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ در آلمان برای بررسی پاروویروس مورد غربالگری قرار گرفتند. از بین اهداکنندگان خون، ۲۲ نفر به این ویروس آلوده شدند. در تحقیقاتی که محققان انجام دادند دریافتند همه مبتلایان به این بیماری دارای عامل اِر هاش (D) بودند.

راسموس گوستافسون (Rasmus Gustafsson) محقق بخش علوم اعصاب بالینی در موسسه کارولینسکا گفت: نتایج این یافته مهم است و می‌تواند به این معنا باشد که دارا بودن سیستم گروه خونی عامل اِر هاش (D) در زمانی که ویروس وارد سلول میزبان می‌شود مهم است و ممکن است یک گیرنده سلولی جدید و ناشناخته برای ویروس باشد.

محققان همچنین توانستند دریابند که خطر ابتلا به این عفونت در ماه‌های تابستان افزایش می‌یابد. علاوه بر این، زنان و همچنین افراد ۳۱ تا ۴۰ ساله بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت یاد شده هستند./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر